~ Мини-студиј „Минис” – Питагора и Питагорина чаша ~

2022-05-21-17-10-52-861

Предавања у оквиру Мини-студија „Минис”, који похађају и ученице одјељења VIII 2 наше школе Теодора и Тијана Гајић и Емилија Каурин, одвијају се од стране организатора планираном динамиком и из седмице у седмицу све су занимљивија.

Ове суботе, 21. маја 2022. године, улогу предавача преузели су проф. Владана Благојевић, професор математике и информатике, и мср Александар Поповић, професор српског језика и књижевности, наставник у нашој школи.

Предавачи су ученицима говорили о Питагори, његовом животу и раду, математичкој теореми познатој по њему, Питагориној чаши умјерености, те филозофији хране и прехрамбеним навикама питагорејаца, његових ученика.

Осим што су пратили припремљена предавања, ученици, мали студенти, били су у прилици да погледају занимљив видео о Питагори, рјешавају интересантне и необичне задатке засноване на Питагориној теореми, учествују у експерименту са Питагорином чашом, те читају одломке из романа књижевника, математичара и универзитетског професора Денија Геђа „Папагајева теорема”, који вам искрено препоручујемо.

Предавања у оквиру „Миниса” настављају се већ сљедеће суботе, и то филмском радионицом.

 

Извјештај припремио:

Александар Поповић,

мср српског језика и књижевности

10 ставка(e) « од 10 »