~ Дан ученичких постигнућа ~

IMG-922eb8500df20dc9ccda044099cc2126-V

Академија поводом Дана ученичких постигнућа одржана је у петак, 3. јуна 2022. године, са почетком у 10.00 часова.

Програм су водиле Весна Дувњак, Сара Милошевић и Патриција Ерак, ученице завршног разреда.

На почетку приредбе гостима, родитељима, наставницима и ученицима обратио се Дарко Томић, директор Школе, апострофирајући да га посебно радује то што након пуне три године има прилику окупљене да поздрави на почетку академије поводом Дана ученичких постигнућа.

Програм су, брижљиво одабраним, са радошћу припремљеним, марљиво увјежбаним и пригодним тачкама обојили и украсили чланови различитих секција које постоје у нашој школи (драмска, рецитаторска, литерарна, вокална, хор).

Због одличног успјеха и примјерног владања, изузетног залагања и уложеног труда у наставним и ваннаставним активностима, те учешћа на бројним такмичењима општинског и регионалног нивоа, учеником генерације за школску 2021/2022. годину проглашена је САРА МИЛОШЕВИЋ, ученица одјељења IX 3.

Истовремено, директор Школе уручио је и Вукове дипломе матурантима који су, баш као и Сара, током досадашњег школовања имали све закључене петице и примјерно владање. Ти ученици су:

ПАТРИЦИЈА ЕРАК, ученица IX 1 разреда,

НИКОЛИНА БОЈИЋ, ученица одјељења IX 2, и

ВЕСНА ДУВЊАК, ученица IX 3 разреда.

Награђене ученице су, овом приликом, обећале да ће и у наставку школовања низати само успјехе, а у своју основну школу, с љубављу и радошћу, увијек се враћати.

Ова приредба била је прилика и да се ода признање свим ученицима који су у току школске године на измаку остварили добре резултате на такмичењима различитог ранга.

Скромне поклоне ученицима који су на различитим такмичењима бранили боје наше школе уручила је Слађана Брковић Грбић, предсједница Школског одбора.

На Општинском и Регионалном такмичењу из МАТЕМАТИКЕ и ФИЗИКЕ учествовала је САРА МИЛОШЕВИЋ, ученица IX 3 разреда.

Пето мјесто на Општинском и пласман на Регионално такмичење из МАТЕМАТИКЕ… Иза наведених појединости крије се ЈУСТИН РОЉИЋ, ученик одјељења VII 2.

ЕВА КУРУЗОВИЋ, ученица VIII 3 разреда, учествовала је на такмичењима општинског и регионалног нивоа из ОСНОВА ИНФОРМАТИКЕ.

До четвртог мјеста на Општинском такмичењу у АТЛЕТИЦИ, у дисциплини скок удаљ, те до деветог мјеста на такмичењу регионалног нивоа скочио је ЂОРЂЕ ГАЛОЊА, ученик одјељења VIII 2.

Релевантне научне студије показале су да читање смањује ниво стреса боље од слушања музике, конзумирања чаја и шетње. Најбољи резултат у ДУЖИНИ ЧИТАЊА ПРИЈЕ СПАВАЊА, у интерном такмичењу које су, заједно са учитељицом Јеленом Рудић, спровели ученици њеног одјељења, имао је МИЛОШ ТАДИЋ, ученик одјељења IV 1. Честитамо и Милошу и свим његовим друговима и другарицама из одјељења на дивној идеји!

Честитамо и осталим ученицима који су своја надметања завршили на такмичењима школског и општинског нивоа.

На крају, публика је послушала и литерарни рад Патриције Ерак, ученице одјељења IX 1, на тему „Зашто волим Србију”. Њен рад награђен је првом наградом, коју јој је у Београду лично уручио господин Александар Вучић, предсједник Републике Србије.

Гости су поздрављени до сљедеће године уз лијепу писану ријеч и музику.

Академија је завршена у 11.00 часова.

Координатори академије били су наставник српског језика Александар Поповић и учитељица Јелена Агић, за музички дио програма старала се наставница музичке културе Мира Стојаковић, док су се за сценографију побринуле наставница ликовне културе Јелена Црнокрак Прпић и учитељица Наташа Мајкић.

 

Извјештај припремио:

Александар Поповић,

мср српског језика и књижевности

28 ставка(e) « од 28 »