~ Нова пустоловина ученика одјељења IX 2 ~

2022-09-08-12-04-08-677

У четвртак, 8. септембра 2022. године, ученици одјељења IX 2 „отиснули” су се у своју нову пустоловину, прву у овој школској години.

Мјесто сусрета ученика и њиховог одјељењског старјешине Александра Поповића била је обновљена фонтана у Парку Младен Стојановић.

У ЈУ Грађевинској школи у Бањој Луци, у склопу активности у оквиру професионалне оријентације, наши домаћини били су професори стручно-теоријских предмета Маријана Зорић, Драженка Радић, Јасмина Ћулум и Небојша Вукајловић. Заједно са ученицима другог и четвртог разреда нашим матурантима говорили су о смјеровима који постоје у њиховој школи, са посебним нагласком на изузетно тражене смјерове архитектонски техничар, грађевински техничар и геодетски техничар, за које су наши ученици најчешће заинтересовани.

Наредно одредиште била је Градска организација Црвеног крста, са чијим нас је радом упознала Жељкица Илић, секретар ове организације. Црвени крст је 2012. године обиљежио велики јубилеј – један вијек постојања и дјеловања на овим просторима. Своју мисију током стотину година постојања и рада Црвени крст Бања Лука спроводио је кроз различите друштвене ангажмане, ублажавајући људске судбине свих народа на овим просторима. Кроз бројне активности и акције Црвеног крста Бања Лука прошле су многе генерације, учећи се хуманости, развијајући солидарност и помажући онима којима је помоћ потребна.

Пустоловину смо, на Међународни дан писмености, окончали у Спортском центру „Борик”, у којем се, од 6. до 12. септембра 2022. године, организује 27. међународни сајам књиге „Бања Лука 2022”. „Сајам књиге у Бањој Луци мјесто је промоције нових издања књига, могућих сусрета са издавачима и познатим књижевницима са наших простора и из региона. Књиге су у прошлости биле главно оруђе и покретач у борби за напредак људског рода”, поручили су организатори Сајма.

До сљедеће прилике поздрављамо све читаоце и обећавамо нова и занимљива путовања, и то већ наредне седмице!

 

Извјештај припремио:

Александар Поповић,

мср српског језика и књижевности

7 ставка(e) « од 7 »