~ Посјета госпође Наташе Цвијановић, помоћника министра за предшколско и основно васпитање и образовање, нашој школи ~ 

2022-11-04-15-31-50-168
У петак, 04. новембра 2022. године, нашу школу посјетила је госпођа Наташа Цвијановић, помоћник министра просвјете и културе у Влади Републике Српске за предшколско и основно васпитање и образовање.
Овом приликом госпођа Цвијановић упознала се са просторним капацитетима и људским ресурсима којима располаже наша школа, као и са бројним активностима које су наши наставници и ученици реализовали у претходноме периоду.
Поводом њеног доласка, а подстакнути трагичним страдањем 52 ученика наше школе у Другом свјетском рату, ученици ЈУ Пољопривредне школе из Бање Луке, под менторством проф. Драгише Илисића, професора српског језика и књижевности, извели су сценски рецитал под називом „Педесет двоје”.
Након сценског рецитала присутни наставници, ученици, родитељи и други гости погледали су и изложбу ликовних радова под истим називом и са истом тематиком.
Рецитал и изложба резултат су умјетничке рефлексије професора Илисића и ученика поменуте школе, учесника пројекта „Дани сјећања”, чији је примарни задатак његовање културе сјећања и памћења.
Посјета је завршена конзумацијом домаћих производа из радионице ученика ЈУ Пољопривредне школе из Бање Луке, а уваженој гошћи поклонили смо примјерак трећег издања „Приче која лута свиетом” упокојеног професора Тихомира Левајца.
Захваљујемо се, на крају, госпођи Наташи Цвијановић, помоћнику министра за предшколско и основно васпитање и образовање у Влади Републике Српске, као и директору, професорима и ученицима ЈУ Пољопривредне школе из Бање Луке.
Извјештај припремио:
Александар Поповић,
мср српског језика и књижевности
11 ставка(e) « од 11 »