~ Кампања „Читајмо заједно” и посјета госпође Тање Ђаковић, помоћника министра за културу, нашој школи ~

2022-11-11-21-55-15-281

Наша школа дала је свој допринос и традиционалној кампањи Министарства просвјете и културе у Влади Републике Српске „Читајмо заједно”.

С обзиром на то да је поменута кампања ове године у знаку промоције и афирмације ћирилице, мср Александар Поповић, наставник српског језика у нашој школи, одржао је у петак, 11. новембра 2022. године, са почетком у 12.00 часова, предавање на тему „Глагољица, ћирилица и Вук Стефановић Караџић као њен реформатор”, а ученик одјељења V 3 Јаков Дуњић био је костимиран у Вука, најзначајнију личност српске културе и филологије.

Након предавања присутни су били у прилици да погледају изложбу слова глагољице, рађених различитим техникама, и глинених ћириличких слова, која су, под „будним оком” Јелене Црнокрак Прпић, наставнице ликовне културе, израђивали ученици виших разреда.

Поменутом предавању и изложби присуствовали су и госпођа Тања Ђаковић, помоћник министра за културу у Влади Републике Српске, госпођа Данијела Павловић, начелник Одјељења за савремено стваралаштво и креативне индустрије, и господин Игор Котјелников, виши стручни сарадник за нематеријално насљеђе и националне мањине.

Госпођа Ђаковић овом приликом истакла је да је наша васпитно-образовна установа прва школа из Бање Луке која је са својим ученицима подржала кампању ресорног министарства „Читајмо заједно”, на шта смо нарочито поносни.

Наведене активности медијски су пропраћене од стране веб-портала, представника штампаних медија и новинарске екипе Радио-телевизије Републике Српске.

На крају, захвалност дугујемо и Културно-умјетничком друштву „Коловит” из Градишке на уступљеним реквизитима.

Извјештај припремио:

мср Александар Поповић,

професор српског језика и књижевности

22 ставка(e) « од 22 »