~ Наш гост министар правде у Влади Републике Српске Милош Букејловић са најближим сарадницима ~ 🧑‍⚖️

392938115_333431882538067_5149274308307438870_n
Милош Букејловић, министар правде у Влади Републике Српске, Перо Дуњић, помоћник министра правде у Ресору за извршење кривичних и прекршајних санкција, Лазар Стјепановић, правни представник Републике Српске, и Озренко Никић, шеф Кабинета министра правде, присуствовали су часу васпитног рада у одјељењској заједници у одјељењу VI3, а који је реализован поводом Дјечје недјеље, коју смо ове године обиљежили од 2. 10. до 8. 10. 2023. године.
Током часа одјељењски старјешина ученицима је на приступачан начин говорио о основним одредбама Закона о дјечјој заштити, новог Породичног закона Републике Српске, којим су значајно унапријеђени постојећи и уведени нови модели заштите дјетета, његове имовине, као и саме породице као стуба друштва и принципима из Декларације о правима дјетета.
Након свега што су чули, ученици су на листићима записивали своја права и обавезе, које су, након читања и дискусије о истима, закачили у крошњу дрвета дјечјих права и обавеза, које су заједно са уваженим гостима симболично посадили у школском дворишту.
Час је завршен тако што су ученици кредама у боји на школском игралишту исписивали адекватне пароле и цртали пригодне цртеже поводом Дјечје недјеље, те су се засладили мафинима из домаће радиности.
Захваљујемо се уваженим гостима на посјети.
Извјештај припремио:
Александар Поповић,
мср српског језика и књижевности
11 ставка(e) « од 11 »