~ Министар Денис Шулић гост Јесењег сајма домаћих производа, дјечјег стваралаштва и хобија ~ 🍁 🍏 🍯

395725892_340301998517722_3004157279401545047_n
У сриједу, 25. октобра 2023. године, у времену од 10.00 до 11.45 часова, у просторијама и у школском дворишту одржан је Јесењи сајам домаћих производа, дјечјег стваралаштва и хобија. Циљ поменуте манифестације, која је по први пут организована у нашој школи, промоција је и афирмација домаћих производа и њихове куповине, дјечјег стваралаштва, хобија и, уопштено, факултативне наставе и слободних активности ученика.
Сајму су присуствовали Денис Шулић, министар трговине и туризма у Влади Републике Српске, Душанка Тегелтија, помоћник министра за трговину, Биљана Корићанац, секретар Министарства, и Вера Мајсторовић, шеф кабинета министра.
Када су у питању домаћи производи, били су изложени плодови јесени који се узгајају у нашим крајевима, воће, поврће, домаћа јаја, мед, чајеви, домаћи хљеб, колачи, зимница, сокови, и други производи које су ученици припремали током часова домаћинства 1 и 2, али и у кућној радиности. На овај начин су се у школски живот и активности своје дјеце укључили не само њихови родитељи, већ и читаве породице, као и локална заједница у цијелости.
У погледу дјечјег стваралаштва и хобија, посјетиоци су били у прилици да погледају ручне радове наших ученика, змијањски вез, посуђе и фигурице рађене од глине и других материјала, накит, ножеве од картона, цртеже и друго.
Ученици су, такође, представили и друге своје умјетничке таленте – рецитовали, свирали и пјевали.
Захваљујемо се уваженим гостима на посјети, а вриједним ученицима и њиховим родитељима што су учествовали у припреми, организацији и реализацији овог сајма.
Извјештај припремио:
Александар Поповић,
мср српског језика и књижевности
25 ставка(e) « од 25 »