СВЕТОСАВСКА АКАДЕМИЈА

DSC_6606

У суботу, 27. јануара, поводом Савиндана, дана када се посебно присјећамо лика и дјела великог српског просветитеља Светог Саве, у нашој школи је одржана Свечана академија уз пригодан програм.

Програм је отпочео нумером „Химна Светоме Сави“ , коју је извео школски хор, након чега су водитељке програма, Ана Даничић и Нађа Бероња, ученице IX1 разреда, пожељеле добродошлицу уваженим гостима, родитељима и наставницима.

Након тога, ријеч је добио свештеник Срђан Рољић, наш вјероучитељ, који је, са неколико бираних и пригодних ријечи, подсјетио присутне на истински дух светосавља и православља.

Програм је био обогаћен бројним рецитацијама, драмским тачкама, самосталним вокалним изведбама, инструменталним композицијама, ритмичким и фолклорним тачкама, те изведбама школског хора, које су наши ученици марљиво припремали уз помоћ својих учитеља и наставника. Погледајте и неке од наших фотографија.

Као и претходних година, награђени су наши вриједни, поетски и ликовно надахнути ученици, који су на најљепши начин представили лик и дјело Светог Саве.

Најљепше литерарне радове, у стиху и у прози, о Светоме Сави написали су

Теодор Рољић, ученик VI1 разреда, Марија Качавенда, ученица VII2 разреда и Кристина Благић, ученица VI1 разреда.

Лик нашега светитеља и манастире најљепше су, у различитим сликарским техникама, осликали и израдили Милица Тркуља, ученица VI1 разреда, Стефан Грбавац, ученик IX3 разреда и Жељана Макивић, ученица IX1 разреда.

Свештеник Срђан Рољић је награђеним ученицима уручио пригодне поклоне – књиге, које је обезбиједио и ове године.

У категорији ученика осмог разреда за одличан успјех и примјерно владање у току досадашњег школовања, изузетно залагање и уложени труд у наставним и ваннаставним активностима, те учешће на бројним такмичењима, од којих се посебно издваја такмичење из српског језика и језичке културе, на којем је била и побједница на републичком нивоу,

Светосавском наградом ове године награђена је Јована Дражић, ученица VIII2 разреда.

Напомињемо и то да је добитница Светосавске награде добила дар и од Града Бања Лука, док је, у име наше школе, директор Дарко Томић, нашој Јовани уручио пригодну награду – књигу.

Још једном, честитамо нашој Јовани Дражић, и вјерујемо да ће и даље бити понос ове школе и да ће и у наставку школовања наставити да ниже успјех за успјехом.

Захваљујемо се свим ученицима и њиховим учитељима и наставницима на уложеном труду и на томе што су својим занимљивим и разноврсним тачкама допринијели „колориту“ данашње приредбе, а свим цијењеним гостима што су својим присуством украсили и увеличали нашу академију и били дио ње.

До идуће године, остајте нам збогом, здрави, весели и „прожети“ духом православља и светосавља.

Translate »