ШКОЛСКЕ САОБРАЋАЈНЕ ПАТРОЛЕ

1

Ради остваривања повољнијих услова за безбједно одвијање саобраћаја, Ауто-мото савез Републике Српске, у сарадњи са Министарством унурашњих послова, Министарством просвјете и културе, школом и надлежним јединицама локалне самоуправе, организује рад школских патрола од 23. марта 2016. г. када је и Службени гласник РС издао Правилник о школским саобраћајним патролама.

Школске патроле врше регулисање саобраћаја у близини школе, тако што брину о организованом и што безбједнијем преласку школске дјеце преко коловоза при доласку у школу и изласку из школе.

Чланови школских патрола овлашћени су да на прописан начин и у складу са Законом, уз обавезно присуство, одобрење, асистенцију и надзор полицијских службеника Министарства унутрашњих послова Републике Српске издају потребна наређења другим учесницима у саобраћају.

Наша саобраћајна патрола и ове годне је прошла кроз обуку АМС-а и Министарства унутрашњих послова. Након успјешно положеног теста постали су званични чланови школске саобраћајне патроле.

2

Вође школске саобраћајне патроле:

проф. разредне наставе Весна Јелић

проф. разрдне наставе Јелена Рудић

Translate »