СВЕЧАНА АКАДЕМИЈА ПОВОДОМ ДАНА УЧЕНИЧКИХ ПОСТИГНУЋА

DSC_1285

Свечана  академија поводом Дана ученичких  постигнућа одржана је у петак, 1. јуна 2018. године са почетком у  12.00 часова.

Многобројној публици, међу којом је осим ученика и наставника присуствовао и велики број родитеља, наши ђаци представили су годину својих постигнућа – како су радили протеклих 12 мјесеци, шта су све својим трудом и радом постигли.

Рецитовањем, плесом, глумом и пјесмом показали су своју свестраност и чињеницу  да су њихови наставници на  добром путу да избрусе будуће таленте.

Ова приредба била је и прилика да буду награђени ученици који су остварили запажене  резултате на такмичењима различитог ранга.

Наставница  физичког васпитања Мара Бањац уручила је признање Саши  Соларевићу, ученику деветог разреда, за освојено друго мјесто на општинском такмичењу у дисциплини трчање на 100 метара и за четврто мјесто на регионалном такмичењу те Виктору Грбићу, ученику осмог разреда, за освојено треће мјесто на општинском такмичењу у дисциплини трчање на 800 метара.

Саобраћајној секцији, са учитељицом Јеленом Рудић на челу, предсједница Школског одбора Слађана Брковић-Грбић уручила је бицикл као награду за освојено друго мјесто на регионалном такмичењу „Дјеца у саобраћају“ уз жељу да постигну још боље резултате.

Женска кошаркашка екипа наше школе освојила је прво мјесто у кошаркашкој лиги за седме разреде и млађе, а признање у име свих њих примила је Андреа Тодоровић, ученица седмог разреда.

Била је ово прилика и да директор школе Дарко Томић  уручи признања и  Вукове дипломе  најбољим ученицима генерације коју испраћамо. Понос је сваке школе имати вуковце у својим редовима, а ОШ „Ђура Јакшић“ ове године их има четворо: Ану Даничић, Андреу Егељу, Софију Дерајић и Стефана Грбавца.

Ученику генерације, Ани Даничић, која се истакла не само у школским, већ и у ваннаставним активностима, поред Вукове дипломе и поклон-књига уручен је и поклон-бон у износу од 100 КМ.

За изузетан успјех и примјерно владање,  поред здравствених тегоба које је нису спријечиле на путу њеног успјеха, Андреи Егељи је додијељена сезонска улазница на базен „Аквана“.

Уз осмијех задовољства свих присутних, након једноипочасовног програма, уз завршни дефиле наших фолклораша завршена је приредба у нади да ће наши ученици наставити да нижу успјехе на свим нивоима, као што су то и до сада чинили.

Translate »