СВЕТОСАВСКА АКАДЕМИЈА

1SS

У недјељу, 27.јануара. поводом Савиндана, дана када се посебно присјећамо лика и дјела великог српског просвјетитеља Светог Саве, у нашој школи је одржана Свечана академија уз пригодан програм.

Бројна публика, коју су чинили наши ученици, наставници и гости школе, имала је прилику да ужива у програму који су ученици марљиво припремали са својим учитељима и наставницима. 

Програм је отпочео химном Светом Сави, након чега су се гостима обратили водитељи програма и пожељели им добродошлицу. 

Гостима се потом обратио директор наше школе,  господин Дарко Томић, који је поздравио госте и обратио им се са неколико бираних и пригодних ријечи. 

У свечаном дијелу програма наступали су ученици виших и нижих разреда са бројним рецитацијама, драмским тачкама и вокалним и инструменталним изведбама, а програм су додатно уљепшале и нумере школског хора. Имали смо прилику да уживамо у српском колу наше фолклорне групе, као и да чујемо рецитацију о змијањском везу и једну стару народну пјесму, коју су отпјевале ученице – учеснице радионица змијањског веза које се одржавају у нашој школи.                                 

Програм је обогаћен и додјелом награда. 

У категорији ученика VIII разреда,  за одличан успјех и примјерно владање, изузетно залагање и уложен труд у наставним и ваннаставним активностима, те учешће на бројним такмичењима, Светосавском наградом ове године награђена је Анђела Буботић, ученица VIII2 разреда. 

Добитница Светосавске награде је добила дар и од Града Бања Лука – књигу љубавне поезије аутора Саше Глишића, ЦД ,,Српски просветитељи“ и новчану награду, док је, у име наше школе, директор Дарко Томић, нашој Анђели уручио пригодну награду – књигу. 

Још једном честитамо Aнђели на досадашњим успјесима и надамо се да ће их још много остварити у наставку школовања.   

 

Овом приликом награђени су и ученици – аутори најбољих ликовних и литерарних радова. 

Најљепше литерарне радове о Светом Сави, у стиху и у прози, написале су Зорана Вуковић, ученица IX1 разреда, Милица Тркуља, ученица VII1 разреда, и Александра Јелић, ученица VIII2 разреда. 

Лик нашег светитеља најљепше су, у различитим сликарским техникама, осликали Ранка Савановић, ученица VI3 разреда, Лана Бокић, ученица VI2 разреда, Лана Црномарковић, ученица IV1 разреда и Јустин Рољић, ученик IV2 разреда.  

Вјероучитељ Дражен Дојчиновић је награђеним ученицима уручио пригодне поклоне – књиге, које је Парохија дракулићка и шарговачка обезбиједила и ове године. 

Хвала  још једном  свим ученицима и њиховим учитељима и наставницима на уложеном труду и што су својим тачкама допринијели „колориту“ данашње приредбе. 

До идуће године остајте нам збогом, здрави и весели! 

 

 

Translate »