ОБАВЈЕШТЕЊЕ О УПИСУ ДЈЕЦЕ У ПРВИ РАЗРЕД

Обавјештавамо родитеље дјеце дорасле за упис у први разред основне школе да ħе се евиденција обављати у периоду од 25. до 29. марта 2019. године у просторијама стручне службе школе (код психолога и/или педагога). За евиденцију дјеце потребни су сљедеħи документи дјетета:

  • извод из матичне књиге рођених и
  • потврда о мјесту пребивалишта.

За упис дјеце у први разред потребно је и љекарско увјерење издато од надлежне здравствене установе којим се процјењује здравствена способност дјетета за полазак у школу. Љекарски прегледи обављају се код љекара код којих су дјеца регистрована (породични љекар, педијатар, приватна пракса), а љекарско увјерење доставља стручној служби школе приликом тестирања које ħе се обављати током мјесеца априла у договору са родитељима.

Поред љекарског прегледа, неопходан је и стоматолошки преглед који се може обавити у установама јавног или приватног сектора. У Стоматолошкој амбуланти у просторијама ЈУ ОШ „Георги Стојков Раковски“ стоматолошки прегледи могу се обавити у сљедеħим терминима:

  • понедјељак 25. март (од 8.00 до 13.00 часова)
  • уторак 26. март (од 8.00 до 13.00 часова)
  • сриједа 27. март (од 13.00 до 18.00 часова)
  • четвртак 28. март (од 13.00 до 18.00 часова)

У складу са Законом о основном васпитању и образовању (Службени гласник Републике Српске, број 44/17), у први разред основне школе уписују се дјеца која закључно са 31. августом текуħе године навршавају шест година. На захтјев родитеља, у први разред могу бити уписана и дјеца која до краја текуће године навршавају шест година, уколико комисија за упис дјеце у први разред процијени да је дијете спремно за полазак у школу. У први разред уписују се и дјеца старија од шест година која због болести или других разлога нису уписана у школу.

За све додатне информације обратити се психологу и педагогу школе, лично или на број телефона 051/491-008.

 

СТРУЧНА СЛУЖБА ШКОЛЕ

Translate »