Дан ученичких постигнућа

DSC04463

У петак, 31. маја 2019. године, у нашој школи је одржана Свечана академија поводом Дана ученичких постигнућа. Тог дана смо, између осталог, испратили још једну генерацију наших матураната.

Програм је започео приказивањем кратког видеа са фотографијама из живота наше школе.

Након прве изведбе школског хора, гостима се обратио директор Школе, господин Дарко Томић и зажелио им добродошлицу.

Услиједиле су бројне рецитације, драмске, ритмичке и вокалне тачке, инструменталне изведбе као и изведбе хора које су наши ученици, чланови различитих секција, вриједно припремали са својим учитељима и наставницима током протеклих неколико мјесеци.

У наставку програма директор Школе је уручио заслужена признања најбољим ученицима које смо тог дана испратили.

Због одличног успјеха и примјерног владања, те изузетног залагања и уложеног труда у наставним и ваннаставним активностима и учешћа на бројним такмичењима општинског, регионалног и републичког нивоа, за ученика генерација за школску 2018/2019. годину изабрана је Јована Дражић, ученица IX2 разреда.DSC04487

Уручена су и посебна признања матурантима који су се у току основношколског образовања пласирали на републичка такмичења и остварили запажен успјех.

Ти ученици су Јована Дражић, ученица IX2 разреда, која је републичка побједница такмичења из српског језика и језичке културе за школску 2016/2017. годину и Милош Милојевић, ученик IX3 разреда, који се чак два пута пласирао на републичка такмичења из енглеског језика, и то у школској 2016/2017. години и у школској 2018/2019. години, и на истима показао завидно знање.

DSC04492

Честитамо свим награђеним ученицима и вјерујемо да ће и у наставку школовања наставити да нижу успјех за успјехом и да ће на најбољи могући начин прославити име наше школе.

Одали смо признање и свим ученицима који су у току ове школске године остварили добре резултате на такмичењима различитог ранга.

Поклоне је награђеним ученицима додијелила Слађана Брковић – Грбић, предсједница Школског одбора.

Прво мјесто на Општинском, друго мјесто на Регионалном такмичењу и пласман на Републичко такмичење из енглеског језика, чији је домаћин била наша школа…Иза свих ових успјеха крије се Милош Милојевић, ученик IX3 разреда. Честитамо!

На регионалном такмичењу из математике, које је одржано у Бањој Луци, учествовала је Милица Слијепчевић, ученица VIII1 разреда. Честитамо!

Треће мјесто на регионалном такмичењу из хемије, које је одржано у Бањој Луци, заузела је Анђела Буботић, ученица VIII2 разреда, која је, истовремено, учествовала и на Регионалном такмичењу из физике, које је, такође, одржано у Бањој Луци. Честитамо!

Честитамо и осталим ученицима који су своја надметања завршили на такмичењима општинског нивоа.

Признања за остварене резултате на спортским такмичењима ученицима је додијелила Мара Бањац, наставница физичког васпитања у нашој школи.

Виктор Грбић, ученик IX1 разреда, такмичио се у дисциплини трчање на 800 метара, те је на такмичењу општинког нивоа заузео друго мјесто, док је на регионалном нивоу био четврти. Честитамо!

Михајло Мариновић, ученик IX2 разреда, такмичио се у дисциплини трчање на 100 метара, те је на такмичењу општинског нивоа заузео треће мјесто и обезбиједио пласман на такмичење регионалног нивоа. Честитамо!

Патриција Ерак, ученица VI1 разреда, освојила је треће мјесто у пливању, техника прсно, а такмичење је организовано за ученике свих основних школа Града Бање Луке. Честитамо!

Ову прилику смо искористили да присутне упознамо и са неким ученицима наше школе који вриједно тренирају и у својим клупским дресовима освајају медаље златног сјаја, а то су Огњен Праштало, ученик IX3 разреда, репрезентативац Босне и Херцеговине у ватерполу, Михајло Станић, ученик VIIIразреда, балкански златни каратиста и Филип Маринковић, ученик VIIразреда, вишеструки освајач златних медаља на европским такмичењима у борилачкој вјештини џију-џицу. Честитамо!

Хвала, још једном, свим ученицима и њиховим учитељима и наставницима на уложеном труду, а свим гостима што су својим присуством увеличали нашу академију и били дио ње.

Посебно се захваљујемо нашим пријатељима из братских школа из Каћа, Крагујевца и Српске Црње, који су нам ове године били драги гости и дали посебну чар овогодишњем обиљежавању Дана ученичких постигнућа.

До идуће године остајте нам збогом, здрави и весели!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Translate »