~ Огледни час математике ~

IMG-2a8ffc548d9d0d8848a71c00c99d06db-V

У оквиру Развојног плана ЈУ ОШ „Ђура Јакшић“ у школској 2019/2020. години посебна пажња биће посвећена математици и развоју математичких вјештина и компетенција наших ученика. Тим поводом у Школи су осмишљене и планиране бројне активности везане управо за овај наставни предмет.

У сриједу, 04.12.2019. године, са почетком у 13.30 часова, наставница математике Жељка Ђукић и ученици VII3 разреда припремили су у е-учионици огледни час, на којем су демонстрирали обраду нове наставне јединице под називом Конструкција троугла на посве нов, иновативан и ученицима занимљив и прихватљив начин.

Наиме, наставница је на часу, уз помоћ вриједних ученика, присутнима приказала предности кориштења е-уџбеника, који је нарочито драгоцјен за рад и вјежбање код куће за домаћу задаћу или у случајевима када је ученик био одсутан са наставе.

Часу су, поред педагога и директора Школе, присуствовали и бројни учитељи и наставници, који су у току 45 „математичких“ минута увидјели многе предности кориштења е-уџбеника у настави.

11 ставка(e)

Конструкција троугла припрема

Конструкција троугла презентација

 

 

Извјештај припремио:

Александар Поповић, проф,

наставник српског језика и књижевности

Translate »