~ Примјена златног пресјека ~

DSC06270

Као што је већ наглашено у ранијим текстовима које сте имали прилику да читате на нашем сајту, Развојни план ове школе за школску 2019/2020. годину у први план ставља наставни предмет математику.

У склопу планираних активности реализован је и пројекат на тему Златни пресјек, који је настао као плод успјешне сарадње наставнице математике Жељке Ђукић и групе ученика деветог разреда.

Резултати заједничког истраживања преточени су у занимљиво једночасовно мултимедијално предавање, које је у кабинету математике уприличено у петак, 13.12.2019. године, са почетком тачно у подне.

Интересантна излагања, пропраћена креативним презентацијама, на теме живота и рада математичара Леонарда Фибоначија, његовог низа бројева и примјене златног пресјека у природи и свијету око нас, архитектури, грађевинарству, информатици, књижевности, музици, сликарству и дизајну логотипа познатих свјетских брендова, под менторством наставнице Жељке Ђукић, припремили су ученици деветог разреда Анђела Буботић, Марија Дрљача, Павле Ђукић, Марија Качавенда, Стела Петковић, Катарина Пешевић, Андреј Рољић, Милица Селак, Милица Слијепчевић, Давид Циган и Стефан Ожеговић, који је преузео и улогу водитеља / модератора.

Велики заједнички труд наставнице Жељке и њених ученика својим присуством подржали су управа Школе, учитељи и наставници, као и бројни ученици из разредне и предметне наставе, који су тога дана научили нешто што до сада сигурно нису знали.

Примјена златног пресјека – Презентације ученика

 

С радошћу очекујемо нове математичке пустоловине!

Извјештај припремио:

Александар Поповић, проф,

наставник српског језика и књижевности

Translate »