~ Школе за 21. вијек~

DSC06384

„Школе за 21. вијек“ трогодишњи је образовни програм који је осмислила и реализује организација British Council, а финансира Влада Уједињеног Краљевства.

Циљ овог програма, који се спроводи у сарадњи са надлежним образовним институцијама земаља учесница (у нашем случају – у сарадњи са Министарством просвјете и културе
у Влади Републике Српске) је да милион ученика у узрасту од 10 до 15 година стекне вјештине критичког мишљења и рјешавања проблема.

Поред стицања вјештина критичког мишљења и рјешавања проблема, дјеца су у прилици да усвоје практичне вјештине програмирања, а имају прилику и да усаврше своје вјештине кроз програмирање физичких уређаја.

Једна од школа учесница је и наша школа, а тродневну обуку су прошли наставници Невена Векић, Жељка Ђукић, Наташа Илић, Недељка Топић Бера, Јелена Недић и Александар Поповић.

Поменути наставници су одржали одређени број часова примјењујући усвојене методе критичког мишљења, основали микро:бит клуб, који похађају сви заинтересовани ђаци из предметне наставе, те осмислили школски пројекат, чија ће реализација допринијети побољшању квалитета школског живота наших ученика.

Школу је у уторак, 17. децембра 2019. године, по други пут, посјетио Адин Бегић, један од ментора „Школа за 21. вијек“. Том приликом наставници су, уз помоћ ученика, представили одабрани школски пројекат – Сигурносна врата, те ментора упознали са корацима у реализацији која тек слиједи у другом полугодишту.

У наредним извјештајима информисаћемо вас о резултатима нашег рада.

ПРОЈЕКАТ-СИГУРНОСНА ВРАТА НА СВЛАЧИОНИЦИ ФИСКУЛТУРНЕ САЛЕ

15 ставка(e)

 

Извјештај припремио:

Александар Поповић, проф,

наставник српског језика и књижевности

Translate »