Млада бањалучка ученица побједница конкурса „Зашто волим Србију“

170537

Патриција Ерак, ученица Основне школе „Ђура Јакшић“ из Бањалуке освојила је прву награду за дијаспору, за ученике од петог до осмог разреда, за најљепши литерарни рад на тему „Зашто волим Србију“.

(ВИДЕО)

https://rtrs.tv/vijesti/

Патриција Ерак бескрајно је талентована, вриједна и паметна. Она је понос својих учитеља, наставника, школских другара. Њен рад „Зашто волим Србију“ најискренији је показатељ љубави према отаџбини, која је у дјецу Српске уткана у најранијем узрасту и испуњен жељом за опстанком српског народа.

– Ми о Србији и историји Србије учимо доста и на часовима историје, вјеронауке и српског језика, тако да сам у свој рад убацила доста историје. Отуд и љубав према Србији – истиче млада ученица.

Предсједник Србије Александар Вучић, на затварању „Дечије недеље“ у Палати „Србија“, поручио је дјеци да требају да буду вриједна и одговорна. Истакао је да се читајући њихове радове увјерио у изузетну љубав коју гаје према Србији.

– Патриција каже: „Ја волим своју мајку, али она је моја мајка, а Србија је мајка свих нас“. Онда можете да видите и да прочитате једну неограничену љубав према нашој земљи која долази из Бањалуке, а коју ми у централној Србији понекад не можемо ни да разумијемо – истакао је Вучић.

Слободанка Ружичић, наставница српског језика и књижевности, каже да ове ријечи предсједника Вучића уливају наду да ће наши односи бити све јачи и јачи.

– Радује ме то што су у оквиру „Дјечије недјеље“ одржавана и манифестација „Дани Републике Српске у Србији“ коју са све више емоција доживљавамо – нагласила је Ружичићева.

У породици Ерак традиција, култура, љубав и поштовање, водиља су у васпитању дјеце.

– Мислим да ми још увијек нисмо свјесни тежине и и јачине ријечи које је предсједник Србије упутио Патрицији, према Бањалуци и нашој Републици – истиче мама Бранкица Ерак.

И зато су дјеца највеће благо Републике Српске, они нас повезују. Они вјерују у будућност испуњену добротом, јединством и опстанком свог народа.

Translate »