~ Каталог ,,Наставне праксе за школе 21. вијека“ ~

NP21VIJEK

У четвртак, 03. децембра 2020. године, у времену од 14.00 до 15.00 часова, одржана је онлајн промоција каталога под називом ,,Наставне праксе за школе 21. вијека“. У питању је ресурс који је припремљен у оквиру трогодишњег програма ,,Школе за 21. вијек“. Пројекат подржава Влада Уједињеног Краљевства, а проводи организација ,,British Council“ у земљама Западног Балкана.

Овај ресурс садржи 30 најбољих примјера наставних пракси које су припремили наставници основних школа у Босни и Херцеговини обучени у склопу програма ,,Школе за 21. вијек“.

У овом каталогу налази се и примјер наставне праксе професора Александра Поповића, наставника српског језика и књижевности у нашој школи. У питању је други час обраде лектире ,,Стојан Мутикаша“ писца Светозара Ћоровића у осмом разреду.

,,Наставне праксе за школе 21. вијека“ служиће као континуирана подршка и побољшаће компетенције наставника приликом извођења наставе која укључује елементе критичког размишљања, рјешавања проблема и вјештина кодирања у наставној пракси. Водич је доступан на српском, босанском и хрватском језику и након промоције могуће га је бесплатно преузети путем ,,British Council“ веб-странице.

Онлајн промоција ,,Наставних пракси за школе 21. вијека“ пружила је прилику партнерима ,,British Council-а“ из министарстава образовања, педагошких завода, директорима школа и наставницима да се упознају са садржајем каталога и да га препознају као користан ресурс приликом уврштавања елемената и стратегија критичког размишљања, рјешавања проблема и вјештина кодирања у наставне планове и програме свих основних школа у Босни и Херцеговини.

https://www.britishcouncil.ba/sites/default/files/primjeri_dobre_prakse_4.pdf

A1 A2 A3

Translate »