~Зборница претворена у учионицу, дио ходника преграђен за наставнике~

viber_slika_2021-09-28_20-59-58-525

Цијелу претходну школску 2020/21. годину учитељи и наставници провели су без зборнице, односно, своје паузе су проводили у библиотеци, ходнику, те малој кухињи. Разлог за то крио се у томе што су одјељења због свима добро познате пандемије  била подијељена у групе те нам је недостајала једна учионица како би се васпитно-образовни рад несметано одвијао и у складу са препорукама релевантних институција.

Годинама уназад наша школа није била у могућности да својим најмлађим ученицима пружи  ту погодност да могу користити продужени боравак.  Једини и основни разлог за то јесте недостатак простора, што уједно представља и велики проблем у организацији редовне наставе.

Од ове школске године можемо се похвалити да смо тренутно ријешили тај проблем.

На приједлог директора школе сви чланови Наставничког вијећа су се једногласно сложили да  просторија зборнице буде и даље учионица.

Овим несебичним чином колеге су показале да им солидарност, људскост и љубав према позиву и малишанима нису страни.

С друге стране, учитељи и наставници добили су нову импровизовану зборницу захваљујући средствима које је обезбиједило Министарство просвјете и културе Републике Српске.

У нади да ће проблеми у вези са недостатком простора у нашој школи бити трајно ријешени у скоријој будућности, захваљујемо свима који су допринијели да овај наш пројекат буде реализован.

Translate »