~ Заједно можемо све~

viber_slika_2021-10-08_18-40-18-768

Дјечија недјеља под слоганом „Заједно можемо све“ ове године је у Републици Српској обиљежена у сарадњи Министарства здравља и социјалне заштите, Министарства породице, омладине и спорта и Министарства просвјете и културе.

Била је то прилика да у периоду од 4.  до 10. октобра и у нашој школи интензивније говоримо о важности  поштовања дјечијих права, да се подсјетимо да је школа мјесто заједничког живљења дјеце, њихових родитеља, учитеља и наставника, мјесто гдје ће се сви осјећати сигурно и безбједно. С циљем промоције права дјеце, а по препоруци Републичког педагошког завода, чланови Новинарске секције су припремили поздравну видео-поруку на тему „Заједно можемо све“ коју су прослиједили својим другарима у другим школама, скренувши пажњу на значај заједничког дјеловања.

Захваљујући обиљежавању Дјечије недјеље дошло је до сарадње са бањалучком пјесникињом Недом Гаврић, која је специјално за ову прилику, написала пјесму „Заједно можемо све“ и професорке клавира Бранке Регодић, бивше ученице наше школе, а која је компоновала музику за поменуту пјесму, коју изводи ученица деветог разреда Теодора Ратковић. Због ограничености трајања видео-поруке, Теодора је отпјевала само прву строфу  и рефрен. У прилогу можете да послушате видео-спот, прочитате цијелу пјесму и погледате цртеже наших ученика.

Најмлађи ученици наше школе су Дјечију недјељу обиљежили на свој начин, у школском дворишту.

На крају је важно нагласити да циљ није само промовисање и истицање права дјеце, већ и подсјећање на њихове обавезе и одговорности.

 

ЗАЈЕДНО МОЖЕМО СВЕ

Ти не знаш велики свијете

Како је лијепо бити дијете

Када се наша срца сложе

Шта се све може

Шта се све може.

 

Дјеца да воде овaј свијет

Како би тада био лијеп!

 

Када игром спојимо руке

Колико су мање свакодневне муке

Када се наша срца сложе

Шта се све може

Шта се све може.

 

Дјеца да уреде овај свијет

Како би тада био лијеп!

 

Заједно можемо све

Прећи преко сваке препреке

Сложно и снажно ми можемо то

Осмијехом да побиједимо свако зло.

Неда Гаврић

 

Translate »