~ С љубављу нашој будућој ученици Анђели~

H 3

H 1

H 2

H 3

H 4На иницијативу неколико родитеља у нашој школи крајем октобра покренута је хуманитарна акција прикупљања новчаних средстава за лијечење Анђеле Дојчиновић из Бањалуке, која идуће године треба да постане ђак првак у нашој школи.

Наиме, Анђели је у новембру заказана операција у Сједињеним Америчким Државама. Фонд солидарности Републике Српске је у потпуности платио операцију, али је Анђели потребна новчана помоћ за рехабилитацију у иностранству и за ортопедска помагала.

У акцији, у којој су учествовали сви ученици и сви запослени радници, прикупљена је 4.631 КМ.

Међутим, да хуманих људи и те како има у нашем окружењу показује и чињеница да је и прије покретања акције на нивоу школе, група родитеља у име IV1 са пријатељима и познаницима који су им се придружили, сакупила 881 КМ и уручила их родитељима мале Анђеле.

И ту није крај, Николина Дојчиновић, Анђелина мајка, у понедјељак, 8. новембра, у знак огромне захвалности за пружену подршку, изненадила је све ученике донијевши уредно посложене слаткише, засебно за свако одјељење, уз које је био прикачен папирић на којем је писало:

„Драги другови и другарице, хвала вам од срца што сте ми дали подршку за моју операцију.

Драги директоре, учитељи и учитељице и сви просвјетни радници из ваше школе, хвала вам пуно.

Овим слаткишима желим да се сви заједно почастите, а ми се видимо сљедеће године кад и ја треба да пођем у први разред.“

Има наде у боље дане док је оваквих племенитих људи и добрих дјела.

Анђели желимо да јој операција и постоперативни опоравак што брже прођу, да се врати својој кући и идуће године с осмијехом на лицу постане ђак првак наше школе.

Новинарска секција

Translate »