~ Кухар Предраг Тошић – гост одјељења VIII 2 ~

IMG_20211118_193509_647

Сваке године се 20. новембра („Декларација о правима дјетета” – 20. 11. 1959. године) различитим активностима обиљежава Међународни дан дјечјих права. Дјеца имају право на живот, на име и презиме, на породицу, на оба родитеља, на дом, на образовање, на здравствену заштиту и његу, на равноправност, на љубав и разумијевање од стране других и остала права.

Једно од права које дјеца имају јесте и право на здраву и незагађену храну, која је, уједно, предуслов здравог физичког, а самим тим – и менталног здравља и развоја. Из тог разлога, у четвртак, 18. 11. 2021. године, на час васпитнога рада у одјељењској заједници одјељење VIII 2 позвалo je познатог кухара Предрага Тошића, који је и професор групе стручних предмета у Угоститељско-трговинско-туристичкој школи у Бањој Луци.

Он je ученицима говориo о здравим намирницама и основним постулатима правилне прехране, али им и објасниo како се праве нека здрава јела, прилагођена њиховом узрасту, развоју, потребама, школским обавезама, тренинзима и животном темпу. Ученици су, такође, били у прилици да му постављају различита питања.

Ова посјета за неке од њих представљала је и активност у оквиру професионалне оријентације и помоћ приликом избора будућега занимања.

Часу ВРОЗ-а присуствовали су и директор Школе Дарко Томић и педагог Тања Вујичић.

На крају часа ученици су Предрагу уручили пригодне и оригиналне поклоне – цртеже на којима је приказан његов портрет и значајни тренуци и пројекти из његове професионалне, кухарске каријере.

Извјештај припремио:

Проф. Александар Поповић,

наставник српског језика

Translate »